Brynäs Anton Rödin och Färjestads Robbie Earl. Foto: Linn Malmén/TT
Brynäs Anton Rödin och Färjestads Robbie Earl. Foto: Linn Malmén/TT
Färjestad - Brynäs 3-2

Slumpmål sänkte Brynäs

Det var en jämn match när Brynäs i går förlorade med 3-2 borta mot Färjestad. Det hade kunnat slutat hur som helst och visst var det otur att Färjestadsforwarden Johan Olofsson som spelat 69 SHL-matcher utan att göra ett enda mål, just denna kväll till sist äntligen kunde sätt sitt första och matchavgörande mål.

Segermålet kom 3.48 in i den tredje perioden. Olofsson fick pucken i full fart på väg in i anfallszon, bröt in från kanten och skickade in segermålet vid Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaums bortre stolpe.

Och så var måltorkan bruten för 21-åringen.

– Det var inte helt fel, det har satt sig lite i huvudet. Det var mycket stolpe ut i fjol, sade Olofsson till C More. 

Brynäs, som vann över Malmö i premiären, hade 2-1 efter två mål i numerärt överläge i den andra perioden, men kunde inte hålla ledningen. Det var dock nära att Petr Vrana fixat poäng i slutet, men tjecken prickade stolpen.

"Bulan" tog förlusten med jämnmod

Brynäs tränare Tomas "Bulan" Berglund var trots förlusten ganska nöjd med insatsen. Det var en både jämn och hård kamp, men Brynäs pressade lika mycket som Färjestad säger han och menar att det var slumpen  som fick den att tippa över till Färjestads favör.

– Vi håller jämna steg på bortaplan, men tyvärr fick Färjestad ett litet slumpartat mål som avgör tillställningen. Jag tycker ändå att vi med vinsten mot Malmö fått en bra start på säsongen och vi tar med oss en hel del bra erfarenheter också från den här matchen, säger han.


MATCHFAKTA:

Färjestad-Brynäs 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (5.11) John Persson (Milan Gulas, Robbie Earl), 1-1 (7.24) Anton Rödin (Nicholas Johnson, Greg Scott) spel fem mot fyra, 1-2 (14.57) Nicholas Johnson (Anton Rödin, Petr Vrana) spel fem mot fyra, 2-2 (16.44) Magnus Nygren (Rickard Wallin, Joel Ek Eriksson).

Tredje perioden: 3-2 (3.48) Johan Olofsson (Martin Röymark, Magnus Nygren).

Skott: 30-26 (8-8, 15-12, 7-6).

Utv, Färjestad: 7x2. Brynäs: 5x2.

Domare: Johan Gossas, Stockholm, och Mikael Andersson, Åkers Styckebruk.

Publik: 8 049

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista