Ungdomsgården "Verkstäderna" i Söderhamn. Foto: Christian Ploog / Sveriges Radio
Ungdomsgården "Verkstäderna" i Söderhamn. Foto: Christian Ploog / Sveriges Radio

Ungdomarna om det misstänka mordet i Söderhamn: Det är tragiskt

1:38 min

I går kväll hade ungdomsgården "Verkstäderna" i Söderhamn extra personal och vuxna på plats med anledning av det misstänkta mordet på en 18-årig pojke som skedde under natten mot lördag.

Ann Lindberg är enhetschef på ungdomsgården "Verkstäderna".

– Den här händelsen berör väldigt många. Naturligtvis kommer ungdomar hit och ventilerar tankar och känslor. Men det är en relativt lugn kväll här i alla fall. Den skiljer sig inte så mycket från en vanlig kväll, förutom att vi har mobiliserat många vuxna som kan tänkas stötta och finnas till hands för ungdomar som behöver det, säger Ann Lindberg.

Vad tänker du om det som hänt?

– Det är fasansfullt och oerhört tråkigt att det händer sådana här saker i vår stad.

Det var inte bara på ungdomsgården "Verkstäderna" i Söderhamn som det fanns extra beredskap på lördagskvällen med anledning av det misstänka mordet. Även moskén och Staffangymnasiet hade krisberedskap under dagen, det berättar Lena Wetterlind, chef för socialförvaltningen.

– Jag måste säga att det är något som jag blir väldigt rörd av, det fantastiska engagemang och den omsorg och omtanke som finns i den här stan, säger hon till P4 Gävleborg.

Åtta ungdomar i åldrarna 15-20 år satt på lördagskvällen anhållna efter det misstänkta mordet på en 18-årig pojke som skedde i samband med ett bråk i centrala Söderhamn under natten mot lördag. Även en 17-åring skadades samtidigt, men han är enligt polisen inte allvarligt skadad.

14-åriga Rebecka Karlsson och Moa Eriksson var två av ungdomarna som fanns på ungdomsgården under lördagskvällen. De var tagna av vad som hänt.

– Jag tycker att det är helt sjukt att det ska hända här, säger Rebecka Karlsson.

– Jag tycker att det är tragiskt att sådant händer här i Söderhamn, säger Moa Eriksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista