Gävle GIK har det tufft i innebandyeliten. Foto: Christian Ploog/Sveriges Radio
Gävle GIK har det tufft i innebandyeliten. Foto: Christian Ploog/Sveriges Radio

Publikrekord vid Gävle GIK:s hemmapremiär i innebandyeliten

"Stämningen var fantastisk"
0:23 min

Nykomlingarna Gävle GIK har fått en mardrömsstart i högsta innebandyligan. Två raka förluster för innebandyherrarna bådar inte gott - trösten är ett massivt stöd från lagets supportrar. I går blev det publikrekord vid hemmapremiären mot Karlstad IBF.

I den första matchen förra helgen förlorade laget mot Linköping med 3-13, och i gårdagens match i Gavlerinken mot en annan nykomling Karlstad IBF blev det återigen förlust, den här gången med resultatet 4-9.

Inte desto mindre fick Gävle GIK i går ändå uppleva ett publikrekord i Gavlerinken.

Rekordpublik

2088 personer fanns på plats för att följa hemmalaget i sin debutmatch på hemmaplan i Gävle. En av dem var Ellen Gren från Dalarna som var nöjd med både spelet och stämningen.

– Matchen var väldigt bra och stämningen fantastisk, Det var väldigt högljutt, säger hon.

Vad var det då som fattades hos GGIK?

– Det var fel toppning! Många bra spelare fick sitta, fastslår Ellen Gren och försäkrar att hon kommer att fortsätta följa sitt lag på den svåra vägen in i innebandyeliten.

Oväntad förlust

GGIK:s tränare Andreas Lindström är riktigt lika nöjd som publiken med sina spelares agerande under hemmapremiären.

– Vi springer och gömmer oss under de två första perioderna. Sedan hade vi bra spelare i laget som klev fram i början av tredje så att vi var nära att komma ikapp, sammanfattar han.

Två raka förluster - är det här något av en mardrömsstart i högsta innebandyligan?

– Förlusten mot Linköping var förväntad och ingen mardröm. I dag mot nykomlingen Karlstad borde vi ha tagit tre poäng. Nu får vi i stället försöka göra något bra i nästa match mot Pixbo i Göteborg, säger Andreas Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".