Strömsbros innebandydamer slog favoriten Hammarby. Foto: Jennifer Andersson
Strömsbros innebandydamer slog favoriten Hammarby. Foto: Jennifer Andersson

Smakstart för Strömsbro

1:24 min

Damerna i innebandylaget Strömsbro lyckades i går besegra det gästande topplaget Hammarby i säsongspremiären i Division 1 i innebandy. 5-4 löd slutresultatet efter dubbla mål av både lagkapten Johanna Persson och Cim Sjölander.

Till matchens lirare utsågs Cim Sjölander som med sina två mål hade en avgörande betydelse för segern. Hon var efteråt särskilt nöjd med att laget lyckades vända ett underläge 2-4 till seger.

– Vi jobbade oss in i matchen och kunde avsluta tredje perioden riktigt starkt, konstaterar hon.

Målsättningen är klar

Cim Sjölander klagar inte heller över att hon själv fick sätta två mål och därmed med sin rutin visa vad som är möjligt att uppnå. Lagets målsättning borde vara självklar, tycker hon.

– Jag satsar åtminstone på att vi ska vinna serien och ta oss till kval. Sedan kan vi förhoppningsvis kliva upp till högsta ligan, SSL.

Cim Sjölander har redan erfarenhet från högsta elitserien:

– Ja, jag har spelat för Falun ett år. Det gick så där, men vi klarade oss kvar och det känns kul att nu kunna ta med sig de erfarenheterna hit till Strömsbro i Division 1, säger hon.

Ulric Jansson
nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista