Polisen har spärrat av huset och en teknisk undersökning pågår. Foto: Roger Nilsson
Polisen har spärrat av huset och en teknisk undersökning pågår. Foto: Roger Nilsson

Polisen: Rånarna kan ha spanat innan

"Finns ingen gripen eller misstänkt för brottet"
0:46 min

Det finns fortfarande inga misstänkta för rånet hos den äldre kvinnan utanför Bergsjö i Nordanstigs kommun i går kväll. Enligt polisens presstalesman Mikael Hedström söker polisen efter minst två män.

Offret, en kvinna i 75 årsåldern, och bor ensligt utanför Bergsjö. De maskerade männen band fast kvinnan och länsade ett kassaskåp på kontanter innan de försvann. 

– Det finns ingen gripen eller misstänkt för brottet, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Under dagen har polisen gjort en teknisk undersökning av bostaden för att säkra spår efter rånarna. Det görs också en kartläggning för att ta reda på varför rånet genomfördes just den här kvällen då kvinnan var ensam hemma och hur de kunde känna till att det fanns ett kassaskåp i huset.

Polisen besöker nu grannar och boende i grannskapet för att höra om någon sett något ovanligt.

– Vi har en känsla av att innan man begår ett så här allvarligt brott så har man varit på plats och rekognoscerat. Då är vi väldigt intresserad av vad allmänheten sett för fordon och människor som man inte känner igen i området, säger Mikael Hedström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".