Volkswagen gör en stor pudel i dag.
Volkswagen gör en stor pudel i dag.

Här pudlar VW inför Sveriges nätanvändare

Volkswagen går nu ut med en stor annons på flera stora webbsidor. I annonsen säger företaget att man har den viktigaste uppgiften framför sig – någonsin.

Efter den så kallade Volkswagen-skandalen, där det visat sig att biltillverkaren fuskat med utsläppsdata i flera av sina dieseldrivna bilar, går nu företaget ut och ber om ursäkt – rejält.

I en stor annons säger Volkswagen att företaget "gjort ett stort misstag" och att företaget svikit kundernas förtroende.

Det man nu lovar är att åtgärda felen så fort som möjligt, ta hand om varje kund och åtgärda varje bil.

Volkswagen har tidigare gått ut och sagt att företaget kommer att informera kunderna om vad som krävs, så fort som möjligt. Däremot är det ännu okänt vad åtgärden på dieselbilarna blir, alltså om det blir en mjukvaruuppdatering eller en hårdvaruuppdatering.

Klart är att många kunder väntar. Örjan Carlsson, sektoransvarig på Bilmetro Gävleborg, har tidigare sagt till P4 Gävleborg att de förväntar sig att Volkswagen Tyskland tar sitt ansvar och åtgärdar detta så fort som möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista