Flera tatueringar
Montage: P4 Dalarna.

Tatuerad? Då är du mer aggressiv än andra

En ny studie visar att människor som tatuerar sig är mer rebelliska och aggressiva än andra. Och ju fler tatueringar man har desto argare och uppstudsigare är man.

Studien har genomfördes vid Anglia Ruskin University och det är 378 personerna från Londonbor som har deltagit.

De fick svara på frågor om hur de skulle reagera i olika situationer. Det kunde till exempel vara om man skulle bli arg och käfta emot om någon auktoritet skulle skälla på en, eller om man skulle försöka undvika att ge sig in i en diskussion.

Resultaten visade att de som har tatuerat sig reagerar betydligt mer aggressivt och upproriskt än de som saknar tatueringar. Och ju fler tatueringar man har desto argare och uppstudsigare är man.

P4 Gävleborgs programledare Emma Tranevik och Wenda Hajo är båda tatuerade. 

– Det är ju jätteroligt. Jag har alltid fått höra att jag är en mespropp, men nu är jag ju egentligt rebellisk då, säger Emma Tranevik som har fyra tatueringar. 

– Jag har alltid varit en good-girl som har gjort allt via regelboken. Nu försöker jag slå mig fri, så ja - man blir lite coolare om man har tatueringar, säger Wenda Hajo. 

– Jag tatuerade mig ju också i direktsänd radio, säger Wenda rebelliskt. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista