Thomas Lothström visar en scen med Åsa Jinder. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Thomas Lothström visar en scen med Åsa Jinder. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Kändistät film spelas in i Kilafors

1:33 min

I rollistan finns flera artister med anknytning till Kilaforstrakten såsom Åsa Jinder och systrarna Hanna och Lina Hedlund med respektive. För manus och regi står Thomas Lothström och Kristofer Olsson.

Filmen spelas in på biografen i Kilafors framför en så kallad green screen. Det görs för att bakgrunden ska kunna läggas på i efterhand. Historien bygger på nordisk mytologi men är helt påhittad.

– Den heter Tomten och åtråden och handlar om en liten tomte som väntat i 300 år på att bli bjuden på en julfest, men när dagen kommer har inte hans inbjudan kommit, berättar Thomas Lothström som står för manus och regi.

Det blir många musikinslag i filmen. Inte så konstigt kanske med tanke på de medverkande som är Åsa Jinder, Jonas Otter, systrarna Hanna och Lina Hedlund med respektive, Martin Stenmarck och Nassim al Fakir.
Och alla ställer de upp ideellt.

– Det är som en liten present till bygden och det är alla med på. Vi gör den för att visa vilka tillgångar vi har här med talanger, krafter, tillgångar och kunskap. Det här är ett sätt att visa vad det går att göra här i Kilafors. 

För närvarande har omkring en tredjedel av filmen spelats in.
Premiären planeras till julskyltningen 2016 och då ska det blir en stor julfest på biografen i Kilafors säger Thomas Lothström.

– Vi kommer att ha en riktig galapremiär där vi hoppas att skådespelarna kommer. Bara det kommer att bli en rolig händelse, att gå på galapremiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista