Minnesljus vid Kronan i Trollhättan. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio.
Minnesplats vid Kronan i Trollhättan. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio.

Bandylag hedrar offren

Gripen-Trollhättans bandylag spelar med sorgband i elitseriepremiären i kväll borta mot Edsbyn för att hedra offren i skolattacken.

Grannklubben IFK Vänersborg håller en tyst minut.

Strax före avslag i bortamatchen mot Edsbyn kommer Trollhättelaget att läsa upp ett uttalande för publiken med anledning av skolattacken.

– Det är dubbla känslor, det känns väldigt tudelat och det är svårt att glädjas inför premiären, säger ordföranden Stellan Edström.

– Vi hade en samling i går kväll med laget och pratade om händelsen. Vi pratar väldigt mycket om det som hänt, det finns ju dem som känner familjer som drabbats. Och vi har en stor ungdomssatsning och det var ungdomar som drabbades.

Edström säger att lagledningen gör sitt bästa för att spelarna ska kunna ställa om och fokusera på matchen.

– Det är viktigt för spelarna att på så sätt hedra de drabbade.

IFK Vänersborg, som tar emot Sandviken, hedrar de drabbade i grannstaden Trollhättan genom en tyst minut.

– Vi har också en manifestation mot det meningslösa våldet i samhället. Vi arbetar mycket med de här frågorna, har ett integrationsprojekt som heter "Välkommen", så vi är noga med att visa vår ståndpunkt, säger Pernilla Fäldt, tillförordnad klubbchef i IFK Vänersborg.

Tre personer är döda, däribland gärningsmannen, och två personer är svårt skadade efter att den 21-årige mannen attackerat personal och elever vid en skola i Trollhättan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista