Andreas Johansson. Foto Lars Hedelin/TT
Andreas Johansson. Foto Lars Hedelin/TT
Ishockey

Hoforsson ny tränare för Modo

3:39 min

Modo sparkar huvudtränaren Larry Huras samt de assisterande tränarna Henrik Gradin och Jan-Axel Alavaara.

Ny huvudtränare blir Hoforsbördige Andreas Johansson och han kommer assisteras av Fredrik Olausson. 

”Vi har inlett säsongen katastrofalt dåligt och när vi analyserar problemen ser vi stora brister i hela vårt spelsystem”, säger Modos general manager Per Svartvadet till hemsidan.

För Radiosporten utvecklar Svartvadet sitt resonemang.

– Det var ett bra läge att göra någon typ av förändring, för att lyfta i tabellen och få ett stabilare spel. Det gäller att spela mer tillknäppt bakåt, det kan bli tydligare med ny tränarkonstellation, säger Svartvadet som hyllar Andreas Johansson och Fredrik Olausson.

– Vi vet hur de är som personer och vad de står för som hockeymänniskor. De är väldigt revanschsugna och brinner för att ta sig an den här uppgiften och under några år och leda Modo framåt. Andreas Johansson är en modern coach som är nyfiken. Han gillar att utveckla yngre och äldre spelare och jobbar hårt.

Tränarduons första match med Modo, som bara tagit tre trepoängare på 15 matcher och är nästjumbo i SHL, blir borta mot Färjestad den 12 november. 

Radiosportens erfarne hockeyreferent Magnus Wahlman spådde efter Modos senaste förlustmatch att Larry Huras skulle få gå.

– Jag skulle bli förvånad om inget händer i klubben under det kommande landslagsuppehållet, sade Wahlman.

Wahlman tror att Andreas Johansson kan ge Modo ett lyft i och med att det är en tränare som kräver att spelarna ger allt. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista