Foto: Facebook
1 av 2
Foto: Facebook
Jenny Hjohlman. Foto: Adam Ahse/TT
2 av 2
Jenny Hjohlman. Foto: Adam Ahse/TT

"Stort steg för jämställdheten"

1:10 min

I den nya versionen av fotbollsspelet FIFA så kan du nu använda kvinnliga spelare, en möjlighet som aldrig tidigare funnits. Och med i spelet medverkar även Jenny Hjohlman, från Viksjöfors.

Hon har gjort flera landskamper tillsammans med Svenska Damlandslaget i fotboll, men till vardags spelar Jenny Hjohlman i Umeå IK i Allsvenskan.

Aldrig förut har kvinnliga spelare varit valbara i fotbollsspelet FIFA, och Jenny Hjohlman tror att det här är ett steg i rätt riktigt.

– Det är klart att det är väldigt stort. Det känns som ett stort steg i rätt riktning mot jämställdhet när dom tar med tjejer i spelet. 

Men trots det har man en lång väg kvar att gå, menar Jenny Hjohlman. 

– Alla ligor, för män, som finns i hela världen är med i spelet, men när FIFA väljer att ta med tjejer i spelet så är det bara landslag. Där ligger man efter tycker jag.

Har du spelat dig själv i spelet? 

– Ja, och jag missade mål hela tiden. Men om det beror på att jag är en dålig karaktär i spelet eller om jag är dålig på att spela tv-spel det vet jag inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista