Bahareh Forougi driver hudvårdssalong i Gävle.
1 av 2
Bahareh Forougi driver hudvårdssalong i Gävle. / Foto: Mikael Sanner
Bahareh Forougi
2 av 2
Bahareh Forougi
#jagvarocksåflykting

Bahareh: Jag är både svenska och iranska

3:26 min

I P4 Gävleborgs serie #jagvarocksåflykting träffar vi människor i vårt län som en gång i tiden kom hit som flyktingar. Men vad minns de egentligen från sin första tid i Sverige och vad sysslar de med idag? Det är det vi ska ta reda på.

I P4 Gävleborg serie #jagvarocksåflykting träffar du Bahareh Forougi som kom som åttaåring från Iran. Resan tog fem månader och gick via Singapore, Malaysia, Dubai och Thailand.

Namn: Bahareh Forougi.
Ålder: 34 år.
Flydde från: Iran när hon var åtta år..
Anledning: Hon vill inte gå in på anledningen till flykten!
Bor: Gävle.
Familj: 
En katt. 
Gör idag: Äger och driver en hudvårdssalong i stadsdelen Sätra i Gävle. Är Gävle-ambassadör och föreläser ibland om kvinnligt företagande.
Hans tips till nya flyktingar:  Försök att lära dig svenska så fort som möjligt. Språket är jätteviktigt! Var inte rädd för att prata även om du tycker att du är dålig på språket.

Du kan höra hela intervjun med Bahareh Forougi här nedan.

Känner du nästa person vi borde intervjua i vår serie #jagvarocksåflykting? Tveka då inte att tipsa oss på p4gavleborg@sverigesradio.se!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista