Polisen i Gävleborg höll i dag en tyst minut för den polis som omkom i olyckan i Fredrika. Foto: Adam Timander/Sveriges Radio
Foto: Adam Timander/Sveriges Radio

Tyst minut hölls för poliskollegan

0:26 min

Polishuset i Gävle hade i dag flaggan på halv stång för den polis i Västerbotten som avled efter nattens bilkrasch. Sorgen är stor, menar kollegan Andreas Löfstrand på Polisförbundet Gävleborg.

Tanken "det kunde ha varit jag" har slagit Andreas Löfstrand, ordförande på Polisförbundet Gävleborg, under dagen. Att vakna till beskedet att en arbetskamrat avlidit är bland det värsta som finns säger han. 

– Vi har haft en tyst minut i dag med böjda huvuden och skänkte många tankar till den avlidnes familj, vänner och nära kolleger. 

Att nyheten om den avlidna kollegan hamnade överallt i media tyckte Andreas Löfstrand var jobbigt. Det fick honom att tänka extra på sina egna kolleger i Gävleborg, som kan utsättas för samma sak.

– Många inom poliskåren har fått sig en tankeställare och funderar över om det är värt det. Vad utsätter vi oss egentligen för i vårt arbete. Det här är väldigt mörk dag för oss, det känns oerhört tungt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista