Tele- och webbhaveri för Hudiksvalls kommun

3:18 min

Hudiksvalls kommun har drabbats av ett omfattande serverfel. Det här gör att det just nu inte går att nå kommunen via telefon, e-post och webb.

Reservnummer Hudiksvall: 0650-19001
Felanmälan teknisk kundtjänst: 073-2752025

Tekniker arbetat med problemet hela natten, men det finns ingen prognos för när det kommer att vara löst. Problemen började igår eftermiddag. 

– De rapportera jag har fått är att det verkar sitta i någon server. Det är ett väldigt omfattande avbrott och det går i princip inte att nå kommunen om man inte kommer hit personligen, säger Annacarin Andersson, kommunikationschef på Hudiksvalls kommun, till P4 Gävleborgs morgonprogram. 

Trygghetslarmen ska dock inte påverkas.

Även Ljusdals och Nordanstigs kommun är drabbad uppger kommunerna för P4 Gävleborg. Det går går nämligen inte att ringa till växelnumret och vissa direktnummer. 

Vad är mest problematiskt när sånt här händer?

– Vi har väldigt mycket kontakter varje dag och folk måste kunna nå oss. Nu på morgonen kan jag tänka mig att det är många som ringer och försöker sjukanmäla sina barn till exempel, säger Annacarin Andersson. 

Hudiksvalls kommun har gått ut med information på sin Facebooksida och har nu tagit fram två telefonnummer där det går att nå kommunen.