Kvalfylld vecka för Peter Hedblom

1:17 min

I dag lördag börjar kvalet till Europatouren i golf för herrar. Och det är sista chansen för gävlegolfaren Peter Hedblom att kvala sig tillbaka till touren. Det säger han själv.

- Missar jag det här får jag nog göra något annat, säger Peter Hedblom.

Nu gäller det för veteranen Hedblom, som vid det här laget har hunnit bli 45 år.

Peter började som golfproffs 1988 då han var 18 år gammal och har under karriären dragit in totalt ungefär 50 miljoner kronor.

Men det här året har det varit lite motigt.

- Jag har haft problem med ena axeln i år så jag har inte kunnat träna särskilt mycket och jag har bara spelat två tävlingar. Men axeln är fixad och de sista två månaderna har jag kunnat träna som vanligt och 2½ veckor före den här tävlingen har jag varit i USA och tränat så formen känns helt okej. Men - som sagt - jag har inte spelat någon tävling sedan juni så det är lite svårt att säga var man står.

Och han hoppas verkligen att han ska lyckas att kvala in till Europatouren igen.

- Ja, naturligtvis! Annars skulle jag inte vara här, men det blir tufft. Det är 156 spelare som slåss om 25 platser till Europacouren nästa år. Men jag vet att jag har spelet för att kunna greja det. Jag griper efter sista halmstrået och hoppas kunna fortsätta karriären, säger gävlegolfaren Peter Hedblom inför kvalet till Europatouren.