Fängelse för att ha misshandlat bandyspelare

En man boende i Bollnäs döms till fängelse i åtta månader för att ha misshandlat den ryske bandyspelaren Rinat Shamsutov i september förra året inne på Intersport.

Under den här aktuella perioden spelade Rinat Shamsutov bandy i Dynamo Moskva och var i Bollnäs för att spela en turnering. När han och ett par lagkamrater var ute på stan kontaktades de av mannen som ville prata ryska med dem eftersom han är rysk medborgare. Bandyspelarna var inte så intresserade utan gick in på Intersport.

Mannen som var berusad hittade ett armeringsjärn och beväpnad med det och en fällkniv gick han in i butiken och attackerade Rinat Shamsutov bakifrån. Hudiksvalls tingsrätt finner det bevisat, via butikens övervakningsfilm, att mannen slog bandyspelaren i huvudet med armeringsjärnet och när denne vände sig om fortsatte han attacken genom att vifta med kniven och tillfogade då Rinat Shamsutov skärskador på vänstra handflatan och på flera ställen på bröstkorgen.

Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen för misshandel till fängelse i åtta månader. Han ska också betala ett skadestånd på 17 400 kronor till bandyspelaren.