Tufft marknadsläge för Sandvik enligt nya vd:n

1:04 min

I går kväll mötte Sandviks nya vd Björn Rosengren media för första gången i Sandviken. Han konstaterar att marknadsläget för verkstadskoncernen är svårt.

I början av november tillträdde Björn Rosengren som ny vd för Sandvik. I går kväll mötte han media för första gången i Sandviken i sin nya roll.

Han konstaterar att marknadsläget för verkstadskoncernen är svårt.

– Det är ett tufft läge. Världsekonomin är i gungning, framför allt i ett par segment, säger Björn Rosengren till P4 Gävleborg.

Han menar att hela gruvmarknaden är tuff och att Kina bromsar upp vilket påverkar Sandvik eftersom de är stora där. Andra saker som påverkar är Rysslands embargo och att oljeindustrin bromsat upp i USA, menar Björn Rosengren.

– Så nog är det ett tufft läge. För Sandvik gäller det att anpassa sig efter det, säger han.

Björn Rosengren lyfter även fram Sandvik som ett i grunden bra företag.

– Det är bra produkter, väldigt kompetenta och entusiastiska människor. Man vill vara i ett företag som det skrivs positivt om, ett ledande företag. Var man än kommer känns det som att man gärna skulle vilja bli sedd på det sättet, och det kanske inte har varit så på sista tiden, utan man har kanske pratat om lite andra saker än just de här affärerna som vi är duktiga på, säger Björn Rosengren.