Kristina från Gävle i terrorns Paris

1:33 min

Som så många andra fransmän följde Kristina Fahlstedt Martin fotbollslandskampen mellan Frankrike och Tyskland på nationalstadion Stade de France när hon via tv:n hörde de smällar som visade sig vara en av sex terrorattacker i Paris.

– Jag blev chockad. Jag började darra i hela kroppen och tänkte att nu vill man inte åka in till Paris igen känns det som. Jag jobbar ju därinne så jag åker ju fram och tillbaks varje dag. Man känner att ja nu har det kommit hit, man har så mycket tankar i huvudet när det händer och man tänker att hur ska det bli nu? Säger Kristina Fahlstedt-Martin från Gävle som har bott i Frankrike i närmare 30 år.

Landet vaknar idag till en dag av sorg och rädsla efter terrorattackerna i Paris igår då minst 120 personer dödades vid sex synkroniserade terrorattacker.

Enligt uppgifter är en av de dödade svensk, liksom en av de skadade. Uppgifter som UD inte har fått bekräftade av franska myndigheter ännu.

De 8 terroristerna rapporteras också vara döda men man letar nu efter medhjälpare. Det råder nu undantagstillstånd i landet och många fransmän har svårt att förstå vad som egentligen har hänt.

För Kristina Fahlstedt-Martin och hennes familj var det oroliga timmar innan de fått tag på anhöriga och vänner. Och efter bara några timmars sömn kändes alltihop overkligt när hon vaknade i morse.

– Det kändes som om jag hade haft en mardröm, och så tänkte jag när jag vaknade i morse att usch vilken hemsk mardröm jag hade haft i natt. Och så slog det mig på en gång att det här var ingen mardröm, det här var ju på riktigt, det här hände. Så då slog jag på teven igen och då såg jag allting som hade hänt då, och den här konserthallen där 80 personer har dött. Och då kände jag att nej det är verklighet, det var ingen mardröm, säger Kristina Fahlstedt-Martin urspungligen från Gävle och nu boende utanför Paris.