Mathias från Hudiksvall vann SM i sten, sax, påse

1:04 min

I helgen avgjordes SM i sten, sax, påse i Stockholm och Mathias Svärd från Hudiksvall vann.

Hör när Cassandra utmanade mästaren i direktsändning i morse.

Tidigare i år har det hållits varit kvaltävlingar runt om i hela Sverige och i helgen var det dags för final. 32 finalister ställdes mot varandra på en restaurang i Stockholm och när dammet hade lagt sig så stod Mathias Svärd från Hudiksvall som vinnare.

– Jag hade väl inga högre förväntningar utan hade köpt biljetter till Sverige Danmark och var väl lite stressad för den men efter första segern ville man ha mer och hade turen på sin sida, säger han när Morgongänget ringer upp två dagar efter segern.

Hur gick det till rent praktiskt?

– Man kör utslagning direkt. Det var bra anordnat med Pontus Kåmark som expertkommentator. Sedan kör man först till tre och förlorade man första matchen så var man ute.

Hade du tränat och tänkt ut en taktik innan eller gick du mest på inspiration?

– Jag hade en polare med mig som var min så kallade coach. Vi skulle dragit igång i somras och tränat lite men det har skjutits upp. Det vart lite i bilen på väg ner till Stockholm men inte mer än så.

Nu väntar EM som i år går i London men var det går nästa gång då Mathias får chansen att ställa upp, det vet han inte.

– Det väntar och se. I år är det en som åker på EM i London, han som vann förra året och det hade varit häftigt. Nästa år vet jag inte var det är men jag siktar på att åka dit.

Sedan tipsade han Morgongängets stormästare Cassandra om att proffsen aldrig börjar med en sax innan han tvålade dit henne med just saxen. 

Hör hela intervjun här nedan...