Hedblom lägger golfklubborna på hyllan

1:36 min

I slutkvalet till herrarnas Europatour slutade Peter Hedblom från Gävle på 71 plats, vilket betyder att han missade att ordna ett nytt tourkort. Och nu lägger han ner sin golfkarriär. 

Golfaren Peter Hedblom hade efter en tid med skador nu hoppats kunna kvala in till Europatouren. För att klara det var han tvungen att bli bland dom 25 bästa i den senaste tävlingen i Spanien. Om han inte gjorde det, har han sagt att han ska lägga klubborna på hyllan.

Och nu slutade Peter Hedblom på 71:a plats i Spanien. Tungt konstaterar han när P4 Gävleborg fick tag på honom på väg hem för en stund sedan.

– Det blir inte någon mer golf, säger Peter Hedblom, till P4 Gävleborg. 

– Det är tungt. Jag har hållit på med golf sedan jag var sju år gamla och tränat stenhårt i hela mitt liv för att vara golfspelare, så det är ett tungt beslut.

Peter Hedblom har varit golfproffs sedan 1988. Trots att han känner att kapaciteten att spela golf på högsta nivån fortfarande finns där, är beslutet att sluta något som han har sett komma. 

– De senaste två åren har jag haft problem med en armbåge vilket ha gjort att jag inte har kunnat spelat så mycket i år, framförallt inte kunnat tränat som jag har velat. När kroppen börjar säger ifrån är det en anledning att man ska börja packa ihop grejerna, säger Peter Hedblom. 

Vad har du för planer för framtiden?

– Inte så många. Så länge jag hade kvalet i tanken hade jag svårt att tänka på något annat så jag vet inte vad det kommer bli.