Här är barnpanelens bästa filmtips inför helgen

0:45 min

Snart är veckan slut och i morse var morgonens barnpanel i studion för att ge oss sina bästa filmtips inför helgen.

Ronjas bästa tips:

Boktjuven

– Jag tycker det är bra att ha med en vuxen för det hade jag. Det är ett drama som är sorglig men den kan också vara fin och spännande. Det handlar om en tjej och hennes lillebror och mamman har försvunnit och de adopteras till en fosterfamilj i Tyskland och får gå i skolan. Hon kan inte läsa men lär sig läsa och tar gamla böcker som ska eldas upp och läser böckerna högt för en jude som familjen gömmer. I filmen startar andra världskriget.

Dödskallegänget

– Det handlar om två bröder som ska flytta för det är några som planerar att riva hela staden och bygga en golfbana. Då måste de få pengar för att få bo kvar och då hittar deras kompisar en skattkarta och det är Enögde Willys skatt. Sedan finns det några tjuvar som gör fejkade pengar och är jättespännande. Den är från elva år men jag såg den när jag var sju och då tyckte jag inte att den var läskig.

Julias bästa tips:

Dumma mej 1, 2 och 3:

– Jag tror nästan alla har sett dem men det handlar om en man som adopterar tre tjejer och han har ett hemligt labb i sitt hus där hans minioner jobbar. De är roliga, man skrattar åt dem varje gång man ser dem även om man sett dem flera hundra gånger.

Ice Age-filmerna

– De första delarna, det finns fyra stycken och de första handlar om innan istiden. Det är en mammut som träffar en sabeltandad tiger och en sengångare. De hittar en bebis som sengångaren vill ta med sig men de bråkar om det och de tar med sig bäbisen och blir nästan som en familj. Allt är roligt i den.