Viktor Brodd fick kraftiga magsmärtor förra veckan, och när han åkte till sjukhuset visade det sig att han fick operera bort blindtarmen. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
Viktor Brodd fick kraftiga magsmärtor förra veckan, och när han åkte till sjukhuset visade det sig att han fick operera bort blindtarmen. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Blindtarmsoperation stoppar Suif-Viktor

"Hoppas komma tillbaka bättre"
1:37 min

Bordtennislaget Suif får klara sig utan sin stjärna Viktor Brodd de kommande veckorna. Anledningen är att han tvingats till en operation av blindtarmen.

Med fyra raka vinster så startade Söderhamns herrar Pingisligan på bästa sätt.
Men nu väntar en tuff tid.
För efter första förlusten senast mot Falkenberg så har nu en av lagets stjärnspelare, Viktor Brodd, tvingats till en operation och missar flera viktiga matcher.

– Ja, jag har opererat blindtarmen i torsdags kväll.

Hur är läget nu?

– Det är mycket bättre. Jag tar det lugnt, gör inget förhastat.

De kommande veckorna blir det till att ta det lugnt för Viktor Brodd. Missflyt för Suif som förlorar en verklig nyckelspelare samtidigt som flera av de bästa lagen i serien står för motståndet under den närmaste perioden, med start hemma mot Halmstad på torsdag.

– Det är så klart att det är tråkigt att missa matcher, samtidigt mådde jag så dåligt så jag är bara glad att det är över.

Istället väntas nu 19-årige Anders Eriksson få chansen tillsammans med Hampus Nordberg och Anthony Tran. Och Viktor Brodd strör lovord kring sin ersättare.

– Anders har bara spelat en match men vann den mot en spelare från Egypten. Han kommer att klara det bra. Han är på uppåtgående.

Ni har ju börjat serien bra med fyra segrar och en förlust, hur stora chanser har ni att gå till slutspel även om det blir en tuff period nu?

– Vi har stora chanser, med åtta poäng av tio har vi satt oss i ett bra läge.

Hur påverkar skadan din form?

– Jag hoppas komma tillbaka som en bättre pingisspelare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".