Skridskor. Foto: Henrik Martinell
Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio

Hudik samlar in sportprylar till välgörenhet

"Ta med dom till hockeyn och ge bort!"
1:03 min

Ge bort till sport – det är vad Hudiksvallsborna inbjuds att göra i dag inför Hudik hockeys hemmamatch mot Hammarby på söndagen.

Under söndagseftermiddagen kan man lämna sina urvuxna och överblivna sportprylar vid Hudik hockeys hemmarink Glysis. Supporten Eva Ahl tog initiativet till insamlingen.

– Jag är övertygad om att alla har några prylar hemma, som de inte använder längre och istället för att de ligger kvar: ta med dem till hockeyn och ge bort! säger Hudiksupportern Eva Ahl.

Insamlingen heter Ge bort till sport Hudik och Eva Ahl kommer tillsammans med Svenska kyrkan att samla in sportgrejer på Glyisis inför matchen mot Hammarby och att folk har grejer över är hon övertygad om.

– Man får lämna vad man vill, men gärna helt och rent och bättre begagnat så att det går att använda.

Vilka kan vara behövande i dag då?

– Ja, det kan vara många. Familjer som inte har råd att låta sina barn idrotta för att det kostar mycket med utrustning, men nu har de chans att få det gratis, säger Eva Ahl.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".