En lägenhet i Gävle har spärrats av. Foto: Roger Nilsson
En lägenhet i Gävle har spärrats av. Foto: Roger Nilsson

Kvinnan kan ha legat död i veckor

Gavlegårdarna larmades om lukt från lägenheten
2:17 min

Gavlegårdarna gjorde flera hembesök hos den döda kvinnan på Brynäs i Gävle. Redan i slutet av sommaren uppmärksammade man genom klagomål att dofter kom från lägenheten ut i trapphuset.

– Det jag vet är att man redan i augusti gjorde vi ett hembesök i fastigheten till en lägenhet där vi lokaliserade att det var luktproblem, säger Niklas Lind, förvaltningschef på Gavlegårdarna. 

Gavlegårdarna valde då att återkomma i början av september. Då noterade man ingen doft. Inte heller vid återbesök nummer två, som skedde i oktober, kände man något som luktade. 

Trots det så vittnar grannarna som P4 Gävleborg pratat med om den obehagliga lukten och att den känts i trapphuset med säkerhet de tre senaste månaderna.

Den 55-åriga mannen som har nu häktats för mordet på sin mamma befann sig under måndagen inne i lägenhet när polis kom till platsen. Grannar berättar att han setts komma och gå och att han sågs så sent som i söndags vid lägenheten.

Och i dag bekräftade chefsåklagare Ulf Back också att man tror att det misstänkta mordet kan ha ägt rum för flera veckor sedan.

– Utifrån vad som är känt hittills om när hon har avlidit, så är brottstid satt den första oktober till 30 november. På grund av vilket skick kroppen är i när den påträffas så finns skäl att tro att den har legat en längre tid, säger Ulf Back.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".