Andrew Kristensen, vd för företaget Maximatecc i Alfta i Ovanåkers kommun. Foto: Pressbilder
Andrew Kristensen, vd för företaget Maximatecc i Alfta i Ovanåkers kommun. Foto: Pressbilder

Alftaföretag vill fyrdubbla sin personal

"Flyktingar har otroligt mycket bra kompetens"
1:21 min

Maximatecc i Alfta kommer att behöva anställa hundratals nya medarbetare, enligt företagets tioårsplan.

Det går bra för företaget Maximatecc i Alfta i Ovanåkers kommun, något som helahälsingland.se rapporterar om i dag.

Nu räknar företaget med att fyrdubbla personalen under de kommande tio åren.

– Vi har en tioårsplan där bolaget ska växa åtta gånger. Vi kommer att behöva fyrdubbla organisationen och personalen under den perioden. Bara det närmaste året är det i alla fall tio personer som vi letar efter, säger Andrew Kristensen, vd för företaget.

Maximatecc startade 1991 i Alfta, då med sju anställda. I dag har de vuxit till 200 personer som tillverkar styrsystem och datorer till fordon inom bland annat skogs- och jordbruksindustrin.

Nya arbetstillfällen är välkommet i Gävleborg som enligt siffror från arbetsförmedlingen är länet med den högsta arbetslöshetsnivån i hela landet.

Men jobben på företaget i Alfta kräver en särskild kompetens och erfarenhet, och det är inte alltid lätt att hitta ingenjörer i en ort som Alfta som har drygt 2000 invånare.

Vd:n Andrew Kristensen tror dock att de kommer att lyckas.

– Ja, det tror jag att vi gör. Det är mer en fråga om vi lyckas med det lika snabbt som vi skulle vilja. Vi har också ett bra samarbete med arbetsförmedlingen nu när det tillkommer många flyktingar till trakten. Där finns otroligt mycket bra kompetens, säger Andrew Kristensen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".