Häktningsförhandlingarna mot den misstänkte sonen hålls på Gävle sjukhus. Foto: Sveriges Radio/Roger Nilsson
Häktningsförhandlingarna mot den misstänkte sonen hålls på Gävle sjukhus. Foto: Sveriges Radio/Roger Nilsson
Brynäsmordet

Åklagaren: Han försökte ta livet av sig

Åklagaren: Han har blött rätt så rejält
2:30 min

Den 55-årige man som är misstänkt för att ha mördat sin mamma, försökte ta livet av sig efter det misstänkta mordet. Det bekräftar nu Åklagare Ulf Back.

Det var i tisdags som mordet upptäcktes på Brynäs i Gävle. När polisen kom till lägenheten så hittades en död kvinna och hennes son.

Och nu står det alltså klart att 55-åringen, som erkänt att han tagit livet av sin mamma, försökte ta livet av sig efter dådet.

– Det som polisen först på plats ser är en skadad man och utifrån de allvarliga skadorna som han hade så är bedömningen att han skadat sig själv och därigenom försökt att ta livet av sig, säger vice chefsåklagare Ulf Back.

Vilka skador har han?

– Det är olika skärskador och han har blött rätt så rejält. Jag har inget läkarintyg men han har förts med ambulans till Gävle sjukhus där han fått vård. Det är ingen fara för hans liv sedan han fått läkarvård.

Vet ni när han försökte ta sitt liv?

– Nej, men enligt det polisen ser så är det färska skador.

Var det på grund av att polisen skulle genomsöka lägenheten och upptäcka dådet som han försökte ta sitt liv?

– Det har jag inget svar på. Poliserna kommer dit med anledning av uppgifter som kommer från andra myndigheter som försökt kontakta honom och det gör att man går in i lägenheten där han påträffas. 

Har ytterligare förhör hållits med mannen?

– Ja, det har hållits förhör med mannen.

Har det framkommit något kring motivet, varför han gjorde som han gjorde?

– Jag vill inte närmare gå in på vad han har sagt. Polisen har hållit förhör med honom och vi kontrollerar de uppgifter som han lämnat och fortsätter med de tekniska delarna av utredningen.

När är obduktionen av kvinnans kropp färdig?

– Det handlar om olika medicinska frågeställningar som vi vill ha svar på inom ramen för den här obduktionen, det återstår att se när vi har något vi kan berätta om det, avslutar vice chefsåklagare Ulf Back.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".