Johan "Honken" Holmqvist. Foto: TT
Johan "Honken" Holmqvist. Foto: TT

Johan "Honken" Holmqvist klar för Karlskrona

"Jag har bra tryck i grejerna"
1:44 min

Den förre Brynäsmålvakten Johan ”Honken” Holmqvist har skrivit på för SHL-jumbon Karlskrona HK. Klubben hoppas att 37-åringen kan bidra både på isen och i omklädningsrummet med sin vinnarskalle. 

–Jag är grymt sugen på att lira förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin och mitt lugn, säger Johan Holmqvist. 

– Johan kommer att bidra både på isen och i omklädningsrummet med sin tävlingsattityd och sin vinnarskalle. Många kanske har funderingar kring hans ålder men det är en bara en siffra för mig, säger Micke Sundlöv, sportchef i Karlskrona. 

Johan Holmqvist berättar att han har tränat riktigt mycket efter förra säsongen och att han har experimenterat med sin träning på ett sätt som passat honom väldigt bra. 

– Jag är hel och fräsch och har bra tryck i grejerna tycker jag, säger "Honken". 

Vad ger du Karlskrona för möjligheter att lyckas i ett eventuellt kommande kvalspel? 

– Det finns väl alla möjligheter i världen. De bevisar nästa varje match att de är ett bra lag. Men det gäller att få till det i 60 minuter, och när man väl får det så kan det hända saker snabbt och då kan lagen ovanför känns sig lite hotad. Det svänger snabbt i hockey, säger Johan ”Honken” Holmqvist. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".