Liten flicka får tänderna undersökta hos tandläkaren. Foto Fredrik Sandberg/TT
Foto Fredrik Sandberg/TT

400 nya praktikplatser på Folktandvården

Ett nytt projekt ska ge arbetslösa ungdomar och nyanlända människor till länet en chans på arbetsmarknaden. För nu ska Folktandvården och Region Gävleborg årligen börja erbjuda 100 praktikplatser till just dessa grupper. 

Det nya jobbprojektet är ett samarbete mellan Region Gävleborg och Arbetsförmedlingen. Projektet börjar i april 2016 och ska årligen erbjuda 100 praktikplatser på Folktandvården. 

Praktiken riktar sig mot arbetslösa ungdomar och människor som nyligen kommit till länet och står långt från arbetsmarknaden. 

– Det känns jättebra att vi har lyckats med det här tillsammans med Arbetsförmedlingen. För Region Gävleborg betyder det att vi får kontakt med personer som är intresserade av våra verksamheter och som kan tänka sig en framtida yrkeskarriär hos oss, säger regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S) i ett pressmeddelande.

När projektet avslutas 2018 ska totalt 400 personer ha tagit del av praktikplatserna. Lindberg menar att praktik är effektivt för att komma in på arbetsmarknaden och skaffa sig yrkeserfarenhet.

– Det här är en tydlig win-win-situation, säger Eva Lindberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".