Alexander Lindgren Foto: Sara Johansson/SR
1 av 2
Alexander Lindgren Foto: Sara Johansson/SR
Foto: TT
2 av 2
Foto: TT

"Det är inte så här en hjärna ska må"

Alexander Lindgren: Det är tufft att ge upp en dröm
1:00 min

Efter att han fick sin åttonde hjärnskakning var det nog. Valbokillen Alexander Lindgren har valt att avsluta sin nyss påbörjade ishockeykarriär.

Alexander Lindgren, som bara är 22 år, tillhör numera Timrå efter att ha spelat tre säsonger i Brynäs. Men nu har hans karriär har tagit slut, innan den ens hann börja. 

– Jag hade på känn ett tag att något inte stämde. Det är inte så här man ska må eller hur en hjärna ska vara, säger Alexander Lindgren. 

Det är alla hjärnskakningar som Lindgren dragit på sig på isen som är boven i dramat. Efter den åttonde och sista skadan rådfrågade Lindgren läkare och personer som är specialiserade inom hjärnskador. Då kom han fram till att hockeyspelandet måste få ett slut.

– När jag fick min sista hjärnskakning så gjorde vi en magnetröntgen och då såg man att jag hade en blödning i hjärnan. Då blev det droppen för mig, jag insåg att jag inte kunde fortsätta.

Varför har du dragit på dig så många hjärnskakningar?

– Det är svårt att säga. Men för varje hjärnskakning blir huvudet skör och det blir enklare att få sig en skakning. Jag tror inte att hjärnan har återhämtat sig från varje hjärnskakning jag fått och då blir det värre för varje gång.

Och att ta beslutet att sluta spela professionell ishockey, var såklart ett tufft beslut. 

– Jag har spelat hockey i hela mitt liv. Det var tufft att ge upp en dröm, säger Alexander Lindgren. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".