Ishalka i vägkorsning. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Arkiv. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.

"Det är perverst halt"

Björn Tannberg: Det far av bilar lite här och var
0:59 min

Det är fortfarande mycket halt på vägarna i Gävleborg. Åtminstone tre olyckor har skett nu på morgonen. Sveriges Radios trafik och service uppmanar till att ta det lugnt och vara uppmärksam.

– Det är halt. Det är snuskigt halt. Det är perverst halt. Det här gör att det far av lite bilar här och var och värst är det ju längre norr ut man kommer, säger Björn Tannberg på Sveriges Radios trafik och service. 

Den plötsliga ishalkan har uppstått på grund av regn som har fallit på kalla vägbanor. Vid halv åttatiden nu på morgonen kolliderade två bilar på länsväg 758, strax söder om Bergsjö i Nordanstig. 

Polisen rapporterar att det är väldigt halt just vid olycksplatsen och vägen var tillfälligt avstängd, men är nu öppen för trafik igen. Ingen person skadades i olyckan. 

Också på länsväg 307 mellan Bergsjö och Jättendal är det problem. Där har två lastbilar kört av vägen. 

Tidigare i morse har det också varit problem på E4 i höjd med Vattrång i Nordanstig. Där blev det rejäla köer efter att flera lastbilar fastnat i den så kallas Hammarbacken. Trafik ska nu dock rulla på.

– Det här påverkar naturligtvis också busstrafiken. Man får räkna med att det är en hel del inställda turer nu under morgonen på grund av att bussarna helt enkelt inte tar sig fram, säger Björn Tannberg. 

SMHI:s klass 1-varning för länet kvarstår.

Sveriges Radios trafik och service kan du följa trafikläget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".