Bussolycka. Foto: Niklas Bruhn/Norrhälsinge Räddningstjänst
Bussolycka. Foto: Niklas Bruhn/Norrhälsinge Räddningstjänst

Buss körde av vägen och välte - två till sjukhus

"Det var mycket folk på vägen och lite kaosartat"
1:37 min

En chartrad buss med flera passagerare körde vid halvsju-tiden på måndagskvällen av riksväg 84 i höjd med Forsa folkhögskola.

Chauffören och en passagerare klagade över nacksmärtor och fördes till sjukhus för kontroll. Två andra skulle besöka en hälsocentral.

– Det var en landsvägsbuss som hade kört i diket. En buss med 17 personer sammanlagt, säger Niklas Bruhn, insatsledare vid norrhälsinge räddningstjänst.

Hur såg det ut när ni kom dit?

- Alla passagerare hade tagit sig ut ur bussen så det var ganska mycket folk på vägen och lite kaosartat precis när vi kom dit.

Nu gick det ju ganska bra med bara några få lindriga skador, men det hade ju kunnat gå betydligt värre...

- O ja, det hade det absolut kunnat göra. Bussen hade ju lagt sig på sidan på en åker och då kan det ju hända att folk hamnar utanför bussen och blir klämd under bussen, men det hade det inte blivit den här gången som tur var.

Vad var det som kan ha orsakat olyckan tror du?

- Det kan jag inte säga exakt, men vädret och väglaget var ju förmodligen bidragande. Det var väldigt halt på platsen och blåste, det var snödrev och dålig sikt så det tillsammans med andra omständigheter gjorde väl att bussen körde av vägen, säger Niklas Bruhn, insatsledare på Norrhälsinge räddningstjänst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".