En lastbil med släp har tippat och ligger över norrgående körfält på E4. Foto: Daniel Sjöholm
En lastbil med släp har tippat och ligger över norrgående körfält på E4. Foto: Daniel Sjöholm

Stora trafikproblem i Söderhamnstrakten

Christian Höijer på plats i Söderhamn efter nattens trafikkaos
1:17 min

Nu har trafiken släppt på igen vid Norraladalen, utanför Söderhamn. Det efter att vägen varit avstäng sedan midnatt då en lastbild vek sig över körfältet. 


E4 norr om Söderhamn är just nu avstängd på grund av bärgning av en lastbil. Lastbilen vek sig i norrgående körfält vid Norraladalen, strax före midnatt till onsdagen. 

Lastbilen och släpet ligger tvärs över körfältet och blockerar en stor del av E4. Trafiken i båda körriktningar leds nu om via Länsväg 583, men också där har problemen nu hopat sig. 

Det är nämligen flera lastbilar som fått stopp i Alebacken, reporter Christian Höijer var på plats i Söderhamn i dag:

– Man har lett om E4:an till väg 583, gamla E4:an förbi Kungsgården.

Trafik rullar väldigt sakta just nu och du som är ute på vägen, eller ska ut och köra, får räkna med köer. 

När det gäller gårdagens lastbilsolycka, så klarade sig chauffören utan fysiska skador. Enligt insatsledare Jan Eriksson fördes föraren ändå med ambulans till Hudiksvalls sjukhus för kontroll.

I samband med olyckan slogs fordonets bränsletank sönder varpå cirka 200 liter diesel rann ut på marken. Vid 03-tiden anlände slambil till platsen för att försöka sug upp så mycket som möjligt av detta.

På Riksväg 84 mellan Delsbo och Hudiksvall har en bil kört av vägen och på E4 vid Gnarp står en eller två bilar stilla i en backe. Där är det trångt att passera. 

Du följer trafiklägen via Sveriges Radios trafik och serviceredaktion. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".