Mjölkpaket. Foto: Fernando Arias SR Gävleborg
Foto: Fernando Arias SR Gävleborg

EXTRA: Gefleortens varslar tio anställda

" Det är inte roligt att komma med tuffa besked"
1:20 min

Nu vill Gefleortens mejeri varsla tio anställda. Orsaken är att 2015 var ett tufft ekonomiskt år. - Det här är något vi måste göra för att få finnas kvar, säger vd:n Magnus Lindberg i en kommentar till P4 Gävleborg.

Gefleortens mejeri är Sveriges minsta i landet och har omkring 50 personer anställda. Nu vill man alltså varsla omkring tio av dem - åtta kollektivanställda och två tjänstemän.

Mejeriet har under förra året haft det tufft med ett sjunkande mjölkpris som lett till att Gefleortens har fått känna av en hårdare konkurrens som har inneburit att de har tappat en del kunder och produktion. 

- Det är ju naturligtvis aldrig roligt att komma med ett sådant här besked, men samtidigt tror jag det finns en förståelse för att vi måste agera. Och jag vill också poängtera att personalen har hela hösten varit involverad i upplägget hur vi ska arbeta framåt tillsammans, säger Magnus Lindberg, vd för Gefleortens.

- Vi har försökt ta tillvara alla synpunkter från alla medarbetare i mejeriet så trots att det är tuffa besked och berör enskilda människor så tror jag ändå att man känner av att det här är något vi måste göra för att få finnas kvar, säger Magnus Lindberg.

Fackliga förhandlingar har inletts och man räknar med att vara klar med dem i mitten av januari.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".