Foto:Johan Järvestad/Sveriges Radio Gävleborg
Arkivbild. Foto:Johan Järvestad/Sveriges Radio Gävleborg
Frölunda-Brynäs 2-0

Brynäs hade marginalerna emot sig

Brynäs Jonathan Pudas efter förlusten mot Frölunda
2:29 min

Brynäs, som hade slagit Frölunda i båda de tidigare mötena mellan lagen den här säsongen, spelade bra och hade gott om chanser. Men Lasse Johansson hade på nytt en stark kväll i Frölundamålet, samtidigt som Brynäs hade marginalerna emot sig.

Inför matchen ledde Ryan Lasch poängligan i SHL med bara en poäng före Brynäs Anton Rödin.

Men efter Rödins träningsskada tidigare i veckan kom bara en poängkung till spel. Rödin, som fick en sena i ena låret avskuren av en skridsko i tisdags, beräknas bli borta från hockeyn i minst åtta veckor.

I stället höll sig Lasch framme direkt.

Det hade gått knappt tre minuter när Joel Lundqvist bröt en passning i Brynäs zon och lade ett relativt löst skott mot mål. Pucken studsade via Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum upp rakt i magen på framrusande Ryan Lasch - och i mål.

Domarna granskade videobilderna men dömde till slut mål, amerikanens tolfte fullträff, och 39:e poäng, den här säsongen.

2-0 kom efter en ny puckförlust i Brynäsförsvaret i mittperioden. Andreas Johnson tackade för gratischansen med ett välplacerat skott i krysset.

En fladdrande puck från backen Jonathan Pudas var nära att leta sig in bakom Johansson, men tog i stället i ribban.  

Brynäs tog ut målvakten med några minuter kvar, men fick ingen utdelning trots hård press i slutet. I stället befäste Frölunda, som tog sig till CHL-final i tisdags, sin serieledning.


Frölunda-Brynäs 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (2.59) Ryan Lasch (Joel Lundqvist).

Andra perioden: 2-0 (5.28) Andreas Johnson.

Skott: 23-39 (8-7, 10-17, 5-15).

Utv, Frölunda: 4x2. Brynäs: 3x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv och Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 10 023.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".