En dansarrangör i Gävle krävs på 900 000 kronor av Skatteverket. Foto: TT
En dansarrangör i Gävle krävs på 900 000 kronor av Skatteverket. Foto: TT

Förnyad kamp för Skattekontoret i Hudiksvall

0:32 min

Idag höll Skatteutskottets ordförande Per Åsling (C) ett möte med personalen på Skattekontoret i Hudiksvall. Förhoppningen är att stoppa Skatteverkets beslut att lägga ned det välfungerande kontoret.

Per Åsling (C) har sedan nedläggningsbeslutet kom för snart ett år sedan engagerat sig i personalens kamp i att kontoret ska få finnas kvar. 

– Jag är imponerad över vilket engagemang det är här från personalens sida. Jag är imponerad över vilket bra kontor, hur väl fungerande det är, säger Per Åsling (C) ordförande i Skatteutskottet och fortsätter:

– Jag vet ju att här jobbar man på ett nytt utvecklande sätt. Man är ett föredöme i Skatteverket och det är viktigt att det kommer fram på olika sätt.

Skatteverket har valt att satsa på kontoret i Sundsvall istället för Hudiksvall. Detta trots att hudiksvallskontoret fungerar bra och egentligen uppfyller alla krav för att få vara kvar.

För de drygt 60 i personalen har stödet från Skatteutskottets ordförande Per Åsling (C) betytt mycket och mötet idag gav ny energi i kampen säger Erika Stenlund vid Skattekontoret i Hudiksvall.

– Det gav jättemycket. Vi fick lite ny kraft här så att vi kan komma vidare. Och vi har fått lite nya inkörsportar hur vi ska kämpa vidare för att behålla vårt kontor, säger Erika Stenlund i Hudiksvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista