Gävle GIK har haft det tufft den här säsongen. Foto: Christian Ploog/Sveriges Radio
Gävle GIK har haft det tufft den här säsongen. Foto: Christian Ploog/Sveriges Radio

GGIK:s tränare Andreas Lindström slutar

1:25 min

Superligabottenlaget Gävle GIK:s huvudtränare Andreas Lindström slutar. Det beslutades vid ett möte i klubbens sportgrupp i går kväll.

– Det är en kombination av flera saker. Dels har inte resultaten varit där som föreningen önskat och dels har jag personligen känt att det har varit en tung höst och start på detta år. Efter en diskussion där de ansåg att det behövs en förändring kom vi tillsammans överens om att jag ska hoppa av.

Men är det så att du får sparken?

– Nej, jag tycker att vi kom fram till det här i samförstånd. Det är ju för att resultaten inte är som förväntat och de tänker framåt och vill få ett positivt avslut på säsongen och bygga en annan ledarkonstellation.

Vem tar över ledaransvaret nu?

– Jag skulle tro att de två som varit med tidigare, Jonas Boväng och Andreas Johansson, får ett delat ansvar att leda laget vidare den här säsongen. Sedan vet jag inte hur det blir i framtiden.

Vad ska du göra nu?

– Just nu ska jag fokusera på de saker som jag försakat, prioritera privatlivet och det normala jobbet. Sedan får vi se vilka nya äventyr som kan vänta.

I kväll tar GGIK emot Falun i Gavlerinken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista