Ett mitträcke på en väg. Foto: Gunnar Lundmark/TT
Foto: Gunnar Lundmark/TT

Trafikolyckor med vajerräcken allt vanligare

0:30 min

I dag har vi rapporterat om att räddningstjänsten i länet slår larm om ett ökat antal trafikolyckor i Gävleborg, bland annat på E4 mellan Söderhamn och Gävle. Där handlar det främst om fordon som kör in i vajerräcken.

Har du någon gång känt dig otrygg på vägarna? Berätta för oss!

– Jag tror inte att det är vajerräcken i sig som gör att det ökar utan det är nog oförsiktighet eller väglag, säger Stefan Sahlén, operativ chef för räddningstjänsten i södra Hälsingland, till P4 Gävleborgs morgonprogram.

Räddningstjänsten har sett en tydlig ökning av trafikolyckor. Nästan varje dag den här vintern har det varit tillbud eller olyckor, och när det kommer till E4, så är det just olyckor där bilar kör in i vajerräcket som är de allra vanligaste. 

– Folk hamnar lite för nära kanterna och då tar det stopp i vajerräcket helt enkelt. Lite hastigt och olustigt, säger Stefan Sahlén. 

Tror du att man blivit mer oförsiktig i trafiken?

– Det törs jag inte säga allmänt. Vi har inte gjort någon djupanalys på det viset. Någonting har hänt men vi har inte riktigt kommit på vad det är. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista