Erik Olsson i GGIK-munderingen. Foto: Fia Linderdahl / Gävle GIK Innebandy
Erik Olsson i GGIK-munderingen. Foto: Fia Linderdahl / Gävle GIK Innebandy

Debut för Gefle IF-talangen – på innebandyplan

1:36 min

Erik Olsson är talangen som spelat allsvenskan med Gefle IF. Förra året tvingades han lägga av med fotbollen efter magproblem. I går gjorde han debut för Gävle GIK i högstaligan i innebandy.

– Jag tycker vi gör en bra match med tanke på att vi möter svenska mästarna och för min del tycker jag att det gick ganska bra. Jag tycker jag hängde med ganska bra i tempot trots att det var en omställning efter att jag spelat med Valbo, säger Erik Olsson.

Hur märktes det?

– Man märkte det ganska snabbt genom att spelarna i Falun rörde sig hela tiden och hittade nya ytor så man måste verkligen hålla koll runt omkring sig och vara 100 procent koncentrerad hela tiden.

Erik var tvungen att lägga av med fotbollen efter att ha spelat med Gefle IF på högsta nivå i allsvenskan. Anledning var att han under en längre tid dragits med magproblem. Problem som nu blivit bättre.

– Jag började spela innebandy i höstas bara för att ha kul och hitta glädjen och sedan gick det väldigt bra och så ringde GGIK till våra tränare för någon vecka sedan. Det har gått väldigt fort den senaste veckan och så fick jag hoppa in inför så stor publik och allting. 

Är magproblemen borta nu?

– De är inte helt borta men de är mycket bättre. Jag har kunnat jobba med dem och kunnat lösa en del under hösten här men de är inte helt borta men det funkar nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista