Shade från Syrien drabbas när biljettautomaten i Söderhamn tas bort första februari. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
1 av 2
Shade från Syrien drabbas när biljettautomaten i Söderhamn tas bort första februari. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Nu tas SJ:s biljettautomater bort

1:50 min

Den första februari tar SJ bort biljettautomaterna i Söderhamns resecentrum och på Hudiksvalls tågstation. Istället hänvisas resenärer till SJ:s app, hemsidan, kundservice på telefon eller andra ombud.

Kommer du att sakna biljettautomaterna? Tyck till på vår Facebook!

Det ena alternativet efter det andra att köpa en tågbiljett tas nu bort. Sedan december går det inte att köpa en biljett ombord på tåget och nu försvinner automaterna. En som drabbas när biljettautomaten i Söderhamn försvinner är Shade från Syrien.

– Ja, jag ska köpa en biljett i automaten nu.

Den första februari tas automaten bort. Vad tänker du om det?

– Försvinner den? Nej det är inte bra för mig. Det blir problem!

På Söderhamns resecentrum finns varken resebyrå eller kiosk. Alla lokaler gapar tomma. Enda stället att köpa en biljett i sista stund är automaten och den tas bort den första februari. Men de flesta som sitter i vänthallen och väntar på tåget har redan köpt sin biljett.

– Jag handlar via nätet och att automaten försvinner påverkar inte mig alls, säger Kristin Persson.

– Jag handlar också via nätet, säger Ismail.

– Jag har aldrig handlat en biljett i en automat, men det påverkar nog de äldre. Det är svårare för dem att beställa via nätet, tror Maja Forsgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista