Polisen undersöker platsen innanför avspärrningarna. Foto: Roger Nilsson
Polisen undersöker platsen innanför avspärrningarna. Foto: Roger Nilsson

Skottlossning i Gävle – ännu ingen gripen

1:16 min

En man i 20-årsåldern blev i natt skottskadad i samband med en grov misshandel vid Hemlingby köpcentrum i Gävle. Ingen är gripen för brottet. 

Det var under natten till tisdagen som en skottlossning ägde rum vid köpcentrumet i Gävle. En man i 20-årsåldern skottskadades i benet och fördes med ambulans till Gävle sjukhus för vård. 

– Han hade med sig en kamrat. Han inte var på plats när allt hände, men kom tidigt dit och det var han som påkallade en lastbilschaufför för att kunna larma polis och ambulans, säger polisens presstalesman Mikael Hedström. 

Vad gjorde den skadade mannen på platsen? 

– Det är en sådan sak som är för tidigt att uttala sig om. Vi har inte pratat med mannen själv, säger Hedström. 

Och polisen har nu tillsatt en utredningsgrupp med 10-talet poliser, som arbetar med ärendet. Brottsplatsen är avspärrad och under dagen kommer polisen att genomföra en teknisk undersökning.

Förhör med personer som kan ha sett något av dådet pågår. Den skadade mannen, som är hemmahörande i Uppland, ska också höras så fort det är möjligt. 

Polisen har säkrat vissa fynd på platsen, men man har inte hittat det misstänkta skjutvapnet. 

Vem var det som sköt?

– Det finns ingen misstänkt gärningsman, säger Mikael Hedström. 

Polisen vill komma i kontakt med personer som rört sig i området vid midnatt, passerat i fordon, hört skott eller har andra upplysningar att lämna. 

I samband med larmet kanade en polisbil, som var under utryckning på väg mot platsen, av vägen i rondellen Spängersleden vid infarten mot Ingenjörsgatan. En trafikskylt demolerades och bilens vindruta skadades, men ingen person skadades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista