Den mordmisstänkte 17-åringen anländer till Hudiksvalls tingsrätt. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
Den mordmisstänkte 17-åringen anländer till Hudiksvalls tingsrätt. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Nya uppgifter kring knivmordet i Söderhamn

0:44 min

Rättegången angående knivmordet på 18-årige Yasan Aloush i Söderhamn i september förra året, fortsatte i dag. Åklagare Christer Sammens berättar att en del nya uppgifter har kommit fram, men det är inget som påverkar motivbilden. 

Den andra rättegångsdagen i Hudiksvalls tingsrätt inleddes med det avslutande förhöret med den 17-årige kille, som knivskadades allvarligt i bröstet vid bråket. 

– Målsägande började sin berättelse förra rättegångsdagen, men i dag menar han att han minns bättre av händelsen än han gjort tidigare, säger åklagare Christer Sammens till P4 Gävleborg och berättar att en del nya uppgifter också har kommit fram i ljuset i och med detta. 

Har motivbilden klarnat? 

– Nej, så långt har vi inte kommit. Men det här är, som alla uppfattar det, ett bråk mellan två ungdomsgäng som har spårat ut, säger Sammens och fortsätter. 

– Det finns inget som tyder på ett hatbrott.

Rätten kommer att fortsätta dagen med förhör med de misstänkta tonåringarna. Rättegången hålls bakom stängda dörrar. 

Det är fyra ungdomar står åtalade för inblandning i knivmordet på 18-årige Yazan Aloush. En 17-åring kille är misstänkt för mord. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista