Seinabo Sey. Foto: TT
Seinabo Sey. Foto: TT

Seinabo Sey: Jag ska sjunga så vackert jag kan

3:35 min

I kväll spelar stjärnskottet Seinabo Sey i Gävle konserthus. Inför kvällens spelning utlovar hon spektakulär ljussättning och skönsång, men dansen får publiken stå för.

Med en Grammis i ryggen har Seinabo Sey begett sig ut på turné, och hon trivs bra med livet på vägen.

P4 Gävleborg fick en pratstund med Seinabo när hon satt i turnébussen på väg till kvällens spelning i Gävle.

Hon vann en Grammis som årets nykomling förra året och kammade hem priset för årets artist på P3 Guld, men priserna gör ingen skillnad när hon står på scenen.

– Nej, priser ger ingen säkerhet för något. Snarare måste man spela väl när man väl gör det, då brukar turnéer funka och folk blir peppade.

Seinabo gäspar lite när hon berättar om gårdagens spelning i Finland och hon har tretton stopp kvar. Men hon har inte tröttnat på turnélivet, tvärt om.

– Nej, jag är bara peppad! Vi har aldrig varit så repade som vi är nu, allt är väl förberett. Jag ligger här just nu i min turnébuss som faktiskt har någon slags himmelgrej i taket, det är rätt så mysigt. 

Under kvällens spelning i Gävle kommer publiken få höra hela nya plattan och en ljussättning som enligt Seinabo är rejält mäktig.

– Jag ska sjunga så vackert jag kan. Det blir inte så mycket dans men det blir musik som rör sig.

Får man dansa om man vill?

– Det får man absolut göra! Man får hemskt gärna dansa, jag är så dålig på det så jag brukar stå still men jag blir jätteglad när alla andra dansar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista