Anton Nyberg styr klacken på Brynäsmatcherna. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Anton Nyberg styr klacken på Brynäsmatcherna. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio Foto: Anton Nyberg styr klacken på Brynäsmatcherna. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio

Han skapar stämning i Brynäsklacken

"Ikväll får vi se två livs levande legender"
1:09 min

I kväll möter Brynäs Karlskrona hemma i Gavlerinken. Och lika viktigt som spelet på isen är peppen på läktaren. I morse besökte Anton Nyberg morgonstudion och han är killen som brukar stå längst fram i klacken.

Se Fridas och Martins hejaramse-battle!

– Mitt uppdrag är att alltid håll uppe energin egentligen på ståplats och se till att vettiga grejer sjunger vid vettiga tillfällen, säger Anton Nyberg som är hejaklacksledare i Brynäsklacken. 

Programledare Frida Olsson såg Anton in action förra veckan och blev fascinerad över hans inlevelse. Hon erkänner att hon kollade mer på klacken än på matchen. 

Du fungerar nästan som klackens dirigent, lyder de minsta vink från dig?

– Nej, och det tror jag inte heller att jag vill att de ska gör. Det blir inte bra. Det måste finnas lite spontanitet och individuell känsla på en klack, säger Anton Nyberg, som är extra peppad inför kvällen match. 

– Ikväll ska vi ju få se två livs levande legender på plats, Ove Molin och Johan "Honken" Holmqvist (tränare och målvakt reds. anmärkning). Förhoppningsvis får "Honken" stå, jätteroligt, säger Anton Nyberg. 

Radiosporten sänder Brynäs match mot Karlskrona med start klockan 19. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".