Facebookinlägget som Sjöberg taggats i och gillat.
1 av 2
Facebookinlägget som Sjöberg taggats i och gillat. Foto: Facebook
Sven-Inge Sjöberg i mitten, tillsammans med sina låtskirvarkollegor Lennart Wastesson och Larry Forsberg.
2 av 2
Sven-Inge Sjöberg i mitten, tillsammans med sina låtskirvarkollegor Lennart Wastesson och Larry Forsberg. Foto: Foto:Jan Collsiöö/TT.

Låtskrivaren om varför han gillade låten på Facebook

0:47 min

Turerna kring Gävletrions diskade låt fortsätter. För nu visar det sig att låtskrivaren Sven-Inge Sjöberg har taggats och gillat den moldaviska versionen av "Himmel för två" på Youtube via Facebook. 

– Helt ärligt. Jag har inget minne av att jag har gjort det här, men uppenbarligen jag har det, säger Sven-Inge Sjöberg. 

Men du noterade inte att publiceringen av låten hade lagts ut i Moldavien?

– Nej, det har jag ju inte gjort. Då hade jag ju vetat om det, säger han. 

Igår kväll diskvalificerades Anna Books bidrag till Melodifestivalen. Låten "Himmel för två" har nämligen redan tävlat i Moldaviens uttagningar till Eurovision Song Contest 2014, fast då med en annan text. 

Låten är skriven av Gävletrion Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson har Larry Forsberg. P4 Gävleborg har rapporterat om Mellokrisen och intervjuande Larry Forsberg i morgonprogrammet. Trion hade ingen aning om att låten låg ute för lyssning på nätet. 

Men under dagen har det antytts att i alla fall en av låtskrivarna, Sven-Inge Sjöberg känt till att låten fanns på Youtube. 

En tweet, som P4 Gävleborg uppmärksammandes i, visar ett inlägg från 2014 på Facebook med en länk till Youtube och låten. Sjöberg är taggad i inlägget och har också gillat det. 

– Som sagt, jag har inget minne av det här. Om jag skulle försöka gissa hur det här gått till så har jag kanske bara gjort som man gör på Facebook, sätter en like, säger Sven-Inge Sjöberg och fortsätter.  

– Jag tänker mest på Anna Book. Det är ju hon som har råkat illa ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista