Misstänkt mordbrand i Hofors

Ett hus med både butik och lägenheter på Skolgatan i Hofors fick svåra skador vid en misstänkt anlagd brand strax efter midnatt natten mot söndag. De boende evakuerades och person fick enligt räddningstjänsten föras till sjukhus med rökskador.

Räddningstjänst från sammanlagt fyra stationer fick snabbt branden under kontroll, men skadorna på huset bedöms som stora och lägenhetsinnehavarna har fått hjälp till annat boende.

Branden utreds som en misstänkt grov mordbrand och polisen efterfrågar nu alla iakttagelser som kan ha gjorts i samband med branden.

Operation dörrknackning inleds

Det var strax efter midnatt som butiken på Skolgatan med lägenheter ovanpå började brinna och grannen som slog larm har sett personer springa från platsen när branden bröt ut.

Det är mot den bakgrunden som polisen i dag genomför teknisk undersökning på brandplatsen och även operation dörrknackning i ett försök att närmare utröna brandorsaken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista