Glädjerus bland P19-landslaget efter VM-guldet i bandy.
1 av 2
Glädjerus bland P19-landslaget efter VM-guldet i bandy. Foto: Johann Bernövall
Joel Vilhelmsson från Edsbyn med sin guldmedalj.
2 av 2
Joel Vilhelmsson från Edsbyn med sin guldmedalj. Foto: Privat

Bragdvändning gav P19 bandyguld

1:09 min

Det blev ett bandyguld till Sverige trots allt. P19-landslaget vann gårdagens final mot Ryssland med 5–4 efter en bragdvändning. 

Sveriges förlorade ju VM-guldet i bandy redan i semifinalen och fick nöja sig med ett brons. Men när ett lag faller, lyfter ett annat.

Sveriges P19-landslag mötte nämligen Ryssland i final på söndagen i Trollhättan. I början av andra perioden låg man under med 4-0 och när 90 minuter hade gått låg man under med 2-4.

Men på övertid gjorde de svenska killarna tre mål på kort tid och man vände och vann med 5-4. Oscar Wikblad från Edsbyn gjorde ett av målen.

– Det var lite tungt när vi kom ut efter pausen och de gjorde 4–0, men någonstans fanns det väl något kvar och vi kämpade på, säger Joel Vilhelmsson från Edsbyn till morgonprogrammets Martin Svensson och konstaterar att guldpengen kommer att passa bra hemma i bokhyllan. 

Ena dagen VM-final andra dagen – skol-SM i Lidköping. Konstrasterna är stora för Joel Vilhelmsson och de andra spelarna spelarna från Edsbyn i P19-laget. 

– Men jag tror nog att VM-finalen väger tyngst, skrattar Joel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista