Viktor Brodd spelade lysande pingis i sista matchen mot Harald Andersson. Problemet? Andersson spelade ännu bättre på de avgörande bollarna. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
Från en tidigare SUIF-match. Viktor Brodd i rött. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

Gösta Lööf: SM-final blir tufft i år

0:34 min

Med två omgångar kvar av herrarnas Pingisliga så ligger Söderhamn på en andra plats. Klubben har en lång tradition av att gå långt i slutspelet och har tagit sig till SM-final 19 gånger tidigare.

– Hösten 1977 gick vi upp. Då var vi inte direkt tippade att bli något topplag, snarare tänkte de nog att vi åker säker ur. Det slutade alldeles tvärt om, vi vann serien och blev svenska mästare i slutspelet, säger Gösta Lööf. 

Gösta Lööf var med och bildade Söderhamns UIF 1960. Vid 84 årsålder är han fortfarande med och sköter det mesta i klubben. Nu har SUIF chansen att för 20:e gången gå vidare i slutspelet. 

Nu ligger ni två i serien. Vad tror du, är ni på väg att ta en SM-final igen?

– Vi kan göra det, men det blir tufft. Det lutar kanske mer åt att det bli Eslöv och Halmstad, men vi är med där än så länge, säger Gösta Lööf. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista