Gävles socialchef Mats Collin. Foto: Tomas Groop/ Sveriges Radio
Gävles socialchef Mats Collin. Foto: Tomas Groop/ Sveriges Radio

Socialtjänsten om Thomas vräkning: Det är tråkigt

3:02 min

Thomas Wiberg vräktes efter tre år i sin träningslägenhet. Han fick besked om att han skulle vara ute ur lägenheten inom två dagar. Socialtjänstens förvaltningschef går nu ut och svarar på kritiken.

– Det är alltid besvärligt och tråkigt när personer blir utan bostad, det är ingen tvekan om det. Bostad är ju något grundläggande som alla behöver, så det är jobbigt när personer hamnar utan bostad, säger Mats Collin, förvaltningschef på Socialtjänsten i Gävle.

Thomas Wiberg blev utkastad efter tre år i sin träningslägenhet. Han fick per telefon veta att han skulle vara ute om 24 timmar. Thomas berättar att han var i chock och att han nu inte vet vart han ska ta vägen.

– Vi i Socialtjänsten förvaltar olika former av bostäder, när det gäller träningslägenheter så har vi ett trettiotal sådana. Vi ska kunna garantera att vi gör åtgärder inom 24 timmar om något skulle hända. Det står i vårt avtal med Gavlegårdarna. Det här är inte ett hyresavtal i traditionell mening, det är ett biståndsbeslut. 

Förtjänar inte Thomas att få information om detta, han säger ju att han inte har stört någon?

– Jag kommer inte kommentera Thomas situation. Det jag beskrivit är vårt avtal med Gavlegårdarna att vi ska agera inom 24 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista