Termometer visar minusgrader.
Temperaturerna kommer att falla de närmaste dagarna. Foto: Anders Wiklund / TT

Nu blir det kallare igen

Det blir kallare väder de närmaste dagarna. I de västra delarna av Norrland kan temperaturen krypa ner mot en tio minusgrader. 

Den senaste tiden har vårtecken börjat strömma in. Blommande hassel, snödroppar och vintergäck har rapporterats från södra Sverige. Men nu blir det kallare med minusgrader i stort sett i hela landet framåt helgen.

– Temperaturerna kommer att falla de närmaste dagarna och vi kommer att se minusgrader runt om i landet, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI. 

Under natten till torsdagen har SMHI utfärdat klass 1-varningar för snöfall i Örebro län, Dalarna, Gävleborg och Västernorrland. I övrigt väntas bara lätta snöbyar. Söder om Dalarna och Värmland är det i stort sett barmark i hela landet.

– Det kan bli ymnigt snöfall här under kvällen i södra Dalarna, men framförallt över Gävleborg och Västernorrland, säger Lovisa Andersson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista