Singelolycka. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
25-30 bilar var inblandade i olyckan norr om Gnarp. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto.

Räddningstjänsten: Bilister tog inte hänsyn under masskrock

"Vi gör vårt bästa för att synas mycket"
0:18 min

Trots en masskrock med 25-30 fordon på E4:an norr om Gnarp tog inte bilisterna hänsyn till de som arbetade på platsen. Polis och räddningstjänst är nu kritiska till bilisternas agerande.

Så sent som i måndags omkom en brandman som hjälpte till vid en bilolycka i Märsta, och räddningspersonalen blev under fredagens olycka påminda om den händelsen. 

– De håller för hög hastighet vid olycksplatsen. Det är svårt att arbeta säkert, säger räddningsledaren Pär Mossnelid, räddningsledare på Norrhälsinge räddningstjänst. 

Räddningstjänsten tvingades stänga av mer av vägen än de vanligtvis gör, för att skydda olyckan. 

– Vi gör vårt bästa för att synas mycket och så att det inte ska inträffa fler olyckor, säger räddningsledaren Pär Mossnelid.

Olyckan startade som en köolycka vid 14.30-tiden som snabbt följdes av fler. Totalt var 25-30 fordon inblandade och ett 40-tal pinnar på vajerräcket kördes ner.

Räddningstjänsten beskrev vägen som en moddig isgata och E4:an var avstängd i flera timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".